Top
Microneedling

Dermapen 4

Huidverjonging, verstrakking en algehele verbetering van de huidconditie door microneedling. Een microneedling behandeling met de dermapen 4 is een medisch-cosmetische behandeling waarmee zeer effectief gewerkt kan worden op verschillende huidindicaties.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke herstelvermogen van de huid, kan er op veel indicaties gewerkt worden en is het een zeer effectieve manier om huidverbetering te verwezenlijken.

De dermapen 4 is een pen met heel veel kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet te zien maar wel groot genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling komen er in de diepere huidlagen (het bindweefsel) groeifactoren vrij, en word het genezingsproces van de huid op gang gebracht.

Deze groeifactoren, genaamd fibroblasten, zijn verantwoordelijk voor de structuur van de huid en stimuleren de aanmaak van collageen en elastine.

Door het activeren van de huid en het inbrengen van actieve werkstoffen worden deze cellen van de onderste huidlaag aangezet tot nieuwe aanmaak van collageen en elastine.

Door de aanmaak van collageen te stimuleren wordt het bindweefsel weer veerkrachtig en elastisch. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van hyaluronzuur, geconcentreerde vitamines en antioxidanten (afgestemd op de indicatie/huidtype) . Door de huid beter doorlaatbaar te maken, worden deze actieve werkstoffen beter door de huid opgenomen.

SONY DSC

Microneedling met een “apparaat”?

Het opzetstuk van de dermapen (steriele opzetstukken voor eenmalig gebruik) bevat 11 micro-fijne naaldjes, waarvan de behandeldiepte van 0,5 tot 1,5 mm in te stellen is. Deze diepte is afhankelijk van de behandelindicatie.

De dermapen 4 word aangedreven door een motor. Door de controleerbare snelheid is het mogelijk met microneedling 11.000 micro-kanaaltjes per minuut te maken. Hiermee onderscheidt deze pen zich van de naaldenrollers voor thuisgebruik. De dermapen 4 werkt in diepte, kracht en effectiviteit vele malen krachtiger.

Voor wie is een dermapen 4 behandeling geschikt?

Microneedling is effectief voor:

✓  Acne littekens
✓  Littekens van andere aard
✓  Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
✓  Zonbeschadiging
✓  Pigmentstoornissen
✓  Grove huidstructuur / vergrote poriën
✓  Striae / striemen

De behandeling

Na reiniging en desinfectie van de huid volgt het microneedling, dat ongeveer 15 minuten in beslag zal nemen. De naalddiepte en sterkte van de dermapen wordt passend op de huidindicatie en huidtype ingesteld. Tijdens het microneedling wordt de huid verzorgt met actieve werkstoffen : hyaluronzuur als basisstof, geconcentreerde vitamines en antioxidanten. Als afsluiting volgt er een verkoelend masker en dagverzorging.

 

Microneedling is bekend als een een ‘zachte’ methode onder de anti-aging behandelingen. Doordat het gebruik maakt van het natuurlijke herstelvermogen en er verder geen toevoegingen aan te pas komen om huidvernieuwing te stimuleren word er effectief resultaat bereikt zonder de huid onnodig te belasten. Microneedling is maar licht pijnlijk en de behandeltijd van het needling is niet lang. De downtime is in vergelijking met andere behandeling kort (48-72 uur)

Microneedling is ook bekend onder de begrippen: collageen-inductietherapie of medisch microneedling.

FAQ

Hoe vaak moet ik een microneedling behandeling herhalen?

Om tot het gewenste resultaat te komen, is het aan te raden minimaal 4 behandelingen met een afstand van 4-6 weken tussen de behandelingen uit te voeren. Interval en aantal behandelingen hangt af van de behandelindicatie.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Gemiddeld zal u na een kuur 1 a 2 jaar het resultaat blijven zien. Echter is het aan te raden de behandeling ter opfrissen 1 keer in het jaar te herhalen. Bij littekens geldt dat littekens die eenmaal succesvol zijn behandeld, erna niet meer behandeld hoeven te worden.

Hoelang is de 'downtime' na Microneedling?

Dit is sterk afhankelijk van de benodigde naalddiepte en kracht van de behandeling. U dient rekening te houden met een egale roodheid op de behandelde gebieden. Deze roodheid en eventueel lichte zwelling blijft gemiddeld zo’n 48-72 uur aanhouden. Echter is deze roodheid goed te bedekken met een minerale make-up die u na de behandeling kunt kopen.

Het zou geen belemmering moeten zijn om na de behandeling uw dagelijks werk weer op te pakken.

Sport en warmte (sauna, zon, zwemmen) moet echter 48 uur na de behandeling vermeden worden, aangezien warmte de wondgenezing kan belemmeren.

Maak gemakkelijk online uw afspraak.

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.