Top

wat is acne?

Acne is een van de meestvoorkomende huidaandoeningen tijdens de puberteit, maar kan ook voorkomen bij volwassenen. Onder invloed van hormonen wordt er meer talg aangemaakt. Door deze verhoogde talgaanmaak raken talgklieren verstopt. Tegelijkertijd wordt de hoornlaag ( bovenste laag van de huid) dikker en kan de huid niet meer goed afschilferen. Onder deze verdikte laag kunnen bacterien zich makkelijk vermeerderen, omdat deze zonder zuurstof het beste kunnen overleven.Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij de vorming van acne. Voeding zoals vlees, suikers en melk kunnen onze hormonen laten schommelen, en hierdoor kan de talgproductie ook gestimuleerd worden.

Het beste resultaat kan behaald worden met een kuur van 6 behandelingen. Ook is het belangrijk om naar de juiste voeding te kijken en voeding die hormoonschommelingen kan triggeren te minderen. Acne bestaat in verschillende gradaties. In sommige gevallen is samenwerking met de dermatoloog noodzakelijk.

Let op vanaf januari 2021 kan acnetherapie voor gedeeltelijke vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking komen. Vraag naar informatie bij uw zorgverzekeraar of vergelijk welke bedragen er vergoed worden bij verschillende zorgverzekeringen op www.independer.nl

Acnetherapie kan bestaan uit:

  • Acnebehandeling
  • Chemische peeling
  • Littekentherapie d.m.v. microneedling
  • Thuisproducten

Neem contact op via ons contactformulier

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.